2013. november 19., kedd

Vöröslencsés – bulguros egytálétel ill. szendvics feltét


A kömény és a bazsalikom különleges ízt ad ennek az ételnek. Nagyon sűrű, kifejezetten laktató.

Ahogyan a címében is szerepel, akár szendvics feltétként is fogyasztható. Aki az egynemű feltéteket kedveli, az botmixerrel, turmixgéppel pépesítheti. Várjuk meg, amíg kihűl, majd pirítóssal tálaljuk.

Ebédnek jó párosítás köményes-sós rúddal.



Vörös lencsés – bulguros egytálétel ill. szendvics feltét



Hozzávalók 2 főre:

15 dkg vörös lencse
5 dkg bulgur
1 közepes nagyságú sárgarépa (apró kockákra vágva)
1 kisebb szál fehérrépa (apró kockákra vágva)
1 fej vöröshagyma
Bazsalikom
Őrölt kömény



Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, minden hozzávalót hozzáadunk, 6 dl vízzel  felengedjük.

30-40 percig főzzük (amíg a bulgur megpuhul), közben kevergessük.

Ha szükséges, főzés közben adhatunk még vizet hozzá.

Tálalhatjuk tört krumplival,rizzsel, savanyúsággal , vagy csupán friss finom kenyérrel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...