2013. november 18., hétfő

Grillezett padlizsán, tepsiben sült burgonyával, paradicsom salátával



Egy igazi nyáridéző étel :) Napon érett paradicsomból készült saláta, pikáns fűszerezésű padlizsán, ropogós burgonyával. 

Igen! Ez az étel nyáron az igazi. Nem is szoktunk ősszel, télen padlizsánt venni, a múlt héten viszont kivételt tettünk :) hááát a padlizsán nagyon finom lett, mind mindig, de a paradicsom saláta :( nem is hasonlított az íze rá.

Az édesanyám egy-két évvel ezelőtt, elvégzett egy biokertész tanfolyamot. Azóta lelkesen biokertészkedik, a család örömére :) Mindketten imádjuk a paradicsomot, és a paradicsomos ételeket. Ilyenkor hiányzik az igazi paradicsom íz.

Ez az étel 30 perc alatt nem készül el, kicsit időigényes, viszont határozottan megéri elkészíteni:) Sokat kell utána inni, a gyomornak sem a legkönnyebb fogás :) óvatosan szabad a mustárral és a borssal bánni.

Sütésnél folyamatosan vigyázni kell rá, könnyen odaég.  A sütési idő ízlés kérdése, mi szeretjük jó ropogósan, inkább túl sütve.

A legelső, és a legutolsó szeletet is, ami szinte csak a padlizsán héjából áll,  érdemes felhasználni (nekem ez a kedvencem részem). 

A paradicsom salátát én például úgy eszem, hogy a kockára vágott paradicsomon és hagymán kívül, csak olajat teszek rá, még sót sem. Anyu cukros, ecetes lével önti le az ővét. 



Grillezett padlizsán



Hozzávalók 2 főre:

Közepes padlizsán
Krumpli
Paradicsom
Hagyma
Sült krumpli fűszersó 
Mustár
Olaj
Bors






A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük (kb. ujjnyi vastagságúra, illetve ízlésünknek megfelelően lehet akár vastagabb, vagy vékonyabb is).

A szeleteket egyesével bekenjük mindkét oldalukon mustárral, meghintjük egy kevés borssal.

A bepácolt szeleteket egymásra tesszük, kevés olajat locsolunk közéjük.

Hagyjuk pácolódni úgy 20 percig. Majd kevés olajon serpenyőben közepes lángon, oldalanként 5-6 percig sütjük.
(többször meg szoktam forgatni sütés közben a szeleteket)


A krumplit meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, majd 220 C-on ropogósra sütjük.


A paradicsomsalátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...